Jämförelserna nedan är mellan A och en genomsnittlig B. Naturligtvis finns det stora skillnader hos B, varvid vissa individer kan vara mer eller mindre lika/olika A. Jag har tagit med egenskaper som jag tyckte kunde vara av värde att jämföra med vid utformandet av standarden.

Kroppen

A är generellt kraftig, robust och mycket muskulös men ändå smidigt byggd. Kroppen är, delvis pga av musklingen, relativt bred såväl i frampartiet som i bakpartiet. A har en väl rundad, fast/hård och mycket muskulös känsla när man tar i dem. Det finns inga mjuka, slabbiga partier, och även om A har ett gott hull så blir A aldrig fet som B kan bli. Detta märker man särskilt i bukpartiet, eftersom A har betydligt mer muskling i buken än vad B har.

Musklerna och den kraftiga benstommen gör att A normalt alltid väger mer än B i samma storlek. De har mer "substans" i kroppen. Trots den kraftfulla byggnaden så är A ändå smidigt byggd, och ger ett smidigt intryck.

Kroppen är relativt kort, ofta något kortare än genomsnittet på B. Men den bredare och mer muskulösa kroppen kan även förstärka intrycket av en kort kropp mer än vad som faktiskt är fallet. Frambenen/skulderpartiet och bakbenen/höftpartiet är båda av något bredare karaktär än hos B, och frampartiet har ungefär samma bredd som bakpartiet. Exempel

Bröstkorgen
Bröstkorgen är väl rundad utan några utstickande delar och oftare något vidare/bredare mot mitten av kroppen än hos B.

Nacke
Nacken är mycket muskulös hos både honan och hanen. Det finns nästan inget nackskinn alls att få tag på, i synnerhet inte när de spänner muskulaturen i nacken.

Svansen
Svansen är också ofta något grövre i benstommen, med imponerande behåring, i synnerhet på vintern (sommartid kan vissa hanar råka ut för hormonellt säsongsbundet håravfall på svansen precis som B).

Tassar
Kan i synnerhet hos hanarna vara rätt kraftiga och rejäla.

Huvud

Huvudform
A har en djup och relativt bred huvudform till skillnad mot B som tenderar att ha ett mer smalt, och avlångt huvud. A har ett ganska kort huvud, men huvudets djup, bredd och kraftigare käkparti kan förvilla och förstärka intrycket att huvudet är kortare än vad det faktiskt är jämfört med B. Exempel

Ögon
Ögonen är en aning mer frontalt placerade, vilket även innebär att själva ansiktsstrukturen i ögonpartiet är lite annorlunda mot B. Ögonens frontala placering gör att ögonen är en aning "djupare" placerade, medan B har en mer "platt, flat" struktur i det här området och ögon som är mer lateralt placerade.

A har även större ögon. De är stora, runda och buktar ut mer. Dessutom har A påtagligt bättre syn än B. Den bättre synen påverkar även beteendet hos A, eftersom de använder sig av synsinnet på ett annat sätt. T ex kan man typiskt se dem stå på lite håll och fokuserat studera en. Den bättre synen ger dem ett mer vaket och alert uttryck och bidrar till att man upplever dem som mer intelligenta eftersom man kan få synkontakt med dem på ett sätt man inte kan få med B. Den mer frontala placeringen gör att de har ett bättre synfält rakt framåt. Exempel

Nos
Nosen är ganska liten, välformad och sticker inte ut lika mycket som hos B. Nospartiet är väl "inbäddat", kraftigt, och inte smalt eller utstickande som det kan vara på B.

Käkar
Käkarna är generellt kraftigare och grövre, vilket är särskilt påtagligt i underkäken. Exempel

Tänder
Tänderna är grövre hos A. exempel

Öron
Öronen kan också vara något mer frontalt riktade. Öronen är välformade, väl rundade (med det förekommer vissa skillnader hos olika populationer), proportionerliga och varken för stora eller för små. Proportionerligt placerade med hänsyn till den frontala riktningen och huvudets form. Öronöppningen sträcker sig ofta något längre ned och vidare än på B.

Vulva

A-honor (i alla fall all de jag sett/känt till) har vad man brukar kalla för en "inverterad vulva". Det innebär att vulvan är mer sluten och ligger mer skyddad, djupare nedbäddad i den omgivande vävnaden. Hos B sticker blygdläpparna ut på vulvan som är mer "utåtvänd". När A är i full brunst ser hon i princip likadan ut som B. Exempel Jag har lagt märke till att vissa AB-honor kan "poppa ut" och få i stort sett reguljär vulva när de blir äldre (jag har sett det från 4 års ålder). Vet inte om detta även kan inträffa hos A-honor.

A-hanar har en liknande struktur, med en mer sluten, mindre utstickande förhud.

Rörlighet

A är överlägsen i styrka, smidighet, spänst, snabbhet, uthållighet och allmän atletisk/fysisk förmåga. De har ett starkt, smidigt och kvickt rörelsemönster och tycks ha god balans (bättre än B). De är skickliga klättrare (på föremål som en iller kan klättra på) och kan klättra bra såväl uppåt som nedåt (de kan klättra lodrätt nedåt med huvudet före en begränsad sträcka). Kapabla till relativt långa och höga språng.

Intelligens

A ger intryck av att vara betydligt mer intelligent än B och har god problemlösningsförmåga.

Exempel på A-djur:
Serafin
Bizzie
Mimir
Fengil
Fafnir